2021-08-06
行完IKEA 又累又饿~就去愉景新城揾下食先😗😗一行到落地下 就比呢间餐厅装修吸引 系开放式设计成个感觉好Chill~我地1830左右 仲有happy hour~oysters生蚝有优惠😍😍好吸引呀 可惜我个肚仔唔争气 最近唔舒服下次再试下先🤤🤤.餐厅装修工业风为主 主要用色都系木材&铁 仲要望半开放式好chill~ 而且餐厅员工好多 service 好到位 睇一睇都起码有7-8个到左食饭时间d人开始排队啦 好彩我地早左d🤣餐厅既水都要特别讲下🤣🤣🤣 佢地水放左薄荷叶🍀饮落好清凉~ Lemon🍋就见得多 薄荷叶🍀真系少见🤩🤩😍面包布两款 with 自家制酱汁 配住面包一齐食 好开胃🥰一款好脆 仲有d咸咸地 有d似百力滋😜.😍黑松露牛肝菌磨菇浓汤 & 椰菜花忌廉汤餐汤好Creamy 黑松露牛肝菌磨菇味道好出色 一啖一惊喜🤡令我更加期待之后既main course 😍法式香煎鹅肝 $148鹅肝好肥美 D油渗晒落个多士到 个有鹅肝既甘甘地味道🤤 为左解鹅肝油腻,配左黑醋汁沙律、红酒苹果蓉同焦糖菠萝。细心位加分~😍初榨纯橄榄油蒜香白酒煮纽西兰海钻蚬扁意粉 $188卖相一流 好足料 蚬既份量好多
下次再试下先🤤🤤
令我更加期待之后既main course
😍法式香煎鹅肝 $148
鹅肝好肥美 D油渗晒落个多士到 个有鹅肝既甘甘地味道🤤
卖相一流 好足料 蚬既份量好多同大好只 只只都有手指尾咁
意粉好香蒜味,而且有微微辣 非常野味
牛扒一切落去已经感觉到系好嫩 唔多筋位 而且好多肉汁 一d都唔韧
要特别讲下薯蓉,食落好Creamy好滑 真系超水准 👍🏻👍🏻👍🏻
😍蓝莓🫐乳酪沙冰 & 姜茶
今餐真系好丰富呀😎😎