餐厅: 安南越式牛肉粉
资讯:

系湾仔返工咁耐,真系好少系大有食嘢,今日特登去左大有跷场一圈,眼下有乜好嘢食。上到2楼,一边系食台湾嘢嘅百伏栈,一边系食越南嘢嘅安南,食乜好呢?决定2边飞拎晒,边个快就食边样啦。😂😂✌🏻✌🏻今日2边人好多,等左差唔多20mins先有位。。登登登登。。今次胜出既安南。🌹🌹🌹打开餐牌,我都系拣左我喜爱既猪颈肉捞檬🐷🐷🐷同事就拣左虾头膏海鲜酸辣汤檬 🍲🍲(注。佢系酸辣控)🌶🌶🌶🤪🤪一上枱,我己经觉得我个捞檬好大碟,正当我觉得自己会食唔晒时,同事就同我讲「可能好食你会食得晒啦」,好啦,试下啦。💪🏼💪🏼。。猪颈肉好香,好好食,又唔油,厚度okay,再加上捞檬汁。。好食㖞。。唯一唔好就系檬粉碎碎地,有啲难夹。(p.s. 最后真系食晒。🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️)🤪🤪至于同事个虾头膏海鲜酸辣汤檬,我饮过啲汤,唔太辣,几女饮。 👍🏻👍🏻👍🏻食食下同事同我讲呢度生牛肉河好食。。。Well,我都唔食牛 ,下次都系吔返猪扒,扎肉好了。🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️最后叫左杯热柠蜜,竟然系菜蜜底,激气呀😤😤😤😤 (不爱饮菜蜜之人),见佢唔使加钱就算了。。不过下次都系唔会叫。。呵呵呵。。😜😜😜😜