2022-10-26 477 浏览
话说无老锅系以前每次去台湾必食(个人就系咁专一)。所以听到终于开到香港不知几兴奋🥰 仲要都几难订(订咗一两个月先有位,小癫)个价钱系难以理解,收完锅钱人头费,台湾 default 跟嘅冰淇淋豆腐竟然又系要加钱。你加埋入去算把啦。不如连杯沙冰都收钱啦,完全九唔搭八, 同埋认真呢个价钱我起码可以喺台湾食两次啰😐仲有,今晚嗌咗我最爱嘅水莲,但上枱已经系见到有少少干水了,So sad  空欢喜一场 🥲三色滑嘅瑶柱滑同老油条都依然好食,keep 到台湾水准嘅,同埋牛肉都唔错面包豆腐白汤锅使用鸡骨、猪大骨、洋葱、青葱、姜、蒜头等加入多样中药香辛料增添汤头回甘的韵味无老辣香锅辣香醇厚,风味独特,味道偏香而唔系辛辣为主。两款锅底味道上都基本系还原到台湾𠮶只味,同埋面包豆腐同鸭血都系无限量添食~呢part 系唯一令人开心返既地方,但碍于性价比问题,香港作为火锅之城有咁多唔同既选择,呢间都都真系未必会有下一次

无老辣香锅辣香醇厚,风味独特,味道偏香而唔系辛辣为主。
2022-09-30
  • 招牌手工三色滑