2023-06-24
几个朋友一齐食饭,食下串烧,饮啤酒都好开心餐厅用QR code 落单,扫下价钱,大部分都好合理一坐低,店员会为客人添上孜然粉,辣椒粉今次主打肉类同海鲜🤤🤤先黎2杯 Hoeggarden 生啤,啤啤佢🌟羊肉串: 肥瘦适中,带点膻味,喜欢吃羊肉的朋友会钟意😊另外叫左牛肉串,好弹牙juicy 有牛肉汁👍🏻👍🏻🌟鸡中翼串既肉唔干好juicy,外皮烤到好香脆外皮😋多春鱼系我至爱,价格非常廉宜,$20/2串,中间好多春,好脆身,送酒一流🌟鱿鱼🦑抵食,好大只同厚肉,不过烤耐点,再干身一点仲正海鲜系重点,真系又抵又好食😆1️⃣烤生蚝 🦪 2 只 只需$38 Size 算好大,配合葱,少少红辣椒🌶️,麻油,一啖放入口,真系好滋味 2️⃣烤大扇贝 (1只@ $32)真系好大只,同样有葱花,辣椒,底层有粉丝,连壳内的汁一齐食,无得弹🤘🏻🌟蔬菜类🥒翠玉瓜& 🌽粟米都CP 值高2款食落都好多汁,唔干身,而烧粟米更是香甜叫了一串鲜冬菇,同样价钱来说,粟米🌽更吸引,菇🍄烧得较干身烤茄子🍆好大条,原条切半,厚肉,铺满蒜茸,葱花,红辣椒仔去点缀,配有辣菜脯,茄子肉食落柔软湿润,不过都几辣下🌟最后来一个麻辣烫,点小辣而已🫣呢种🔥系
餐厅用QR code 落单,扫下价钱,大部分都好合理
一坐低,店员会为客人添上孜然粉,辣椒粉
今次主打肉类同海鲜🤤🤤
先黎2杯 Hoeggarden 生啤,啤啤佢
🌟羊肉串: 肥瘦适中,带点膻味,喜欢吃羊肉的朋友会钟意😊
另外叫左牛肉串,好弹牙juicy 有牛肉汁👍🏻👍🏻
🌟鸡中翼串既肉唔干好juicy,外皮烤到好香脆外皮😋
🌟鱿鱼🦑抵食,好大只同厚肉,不过烤耐点,再干身一点仲正
海鲜系重点,真系又抵又好食😆
1️⃣烤生蚝 🦪 2 只 只需$38
2️⃣烤大扇贝 (1只@ $32)
🌟蔬菜类
🥒翠玉瓜& 🌽粟米都CP 值高
2款食落都好多汁,唔干身,而烧粟米更是香甜
叫了一串鲜冬菇,同样价钱来说,粟米🌽更吸引,菇🍄烧得较干身
🌟最后来一个麻辣烫,点小辣而已🫣
呢种🔥系可以接受,材料超丰富的,有豆卜/豆芽/腐竹/莲藕/娃娃菜/薯仔片/鹌鹑蛋/鸭血/薯粉,薯粉烟靭又入味
🌟小食方面
椒盐鱿鱼须,份量好足够,酥脆可口,食完想再食
😍☺️饭后甜品叫左炸馒头,两小粒,炸到脆卜卜,外脆内软,有好多炼奶可以点😄,必试~