2023-03-22
当日行行下街想食个下午茶,之前听人地讲都出名间店,既然经过,而咁啱又想食下野,就入啦😌*瑞士鸡肶薯角瑞士鸡肶既瑞士汁调到刚好, 唔会过甜或过咸,成只肶都好入味, 仲可以保持到肉汁,唔会干身, 配埋大大件既薯角,食落口都觉得满足😋😋😋*厨师推介---四川酸菜鱼既然有厨师推介几款,当然要简一款啦, 四川酸菜鱼,一上枱就闻到阵香味酸辣香味,个汤底好浓味,鱼肉食得出好鲜,好软滑,再配埋其他配菜,豆腐卜,酸菜,豆芽,再加埋一碗白饭,完成系家的感觉😍😊*极品蛋挞唔食过都唔知佢点解咁出名蛋挞,因为真系真系真系好好味, 难怪咁受欢迎😋😋😋👍👍👍*鲜油菠萝包好香好香既鲜油菠萝包,咬落去好松软,真系会忍唔住会继续咬多几啖,停不了口😋😋😋👍👍👍*冰镇檀岛奶茶 / 热奶茶冻同热既奶茶都饮埋, 个人比较偏向热既🤣可以自己调甜度😆但冻既都好好饮,特别系就快夏天,实会叫冻既,可以解热,饮完都凉哂🤪
*瑞士鸡肶薯角
*厨师推介---四川酸菜鱼