2023-06-22
9龙人过港岛唔系好识揾好野食,屋企人话呢度啲扒唔错,咁就黎试下,餐厅位于商业大厦,位置唔难揾,用餐环境亦都好宁静,可以好好享受食物见openrice其他食评有羊,本身想试,但用餐果日lunch menu冇羊😞前菜个汤好浓好饮,条春卷好好食!!可能我本身唔好面包,所以片包我就觉得麻麻地,惊喜嘅系,前菜唔单止有菜,仲有生果(我食完生果先记得影相🤣)牛柳我拣5成熟。味道不过不失,但肉质有少少失望,有少少韧,要用多少少力先切到食唔出红酒汁薯泥好食,不过如果唔好整咁烂,有返啲薯粒,有咬口我会更钟意同行屋企人拣咗猪鞍,呢味系我想回头嘅重点!!!侍应话呢款猪建议9成熟,咁梗系听推介唔要全熟啦首先个汁系好味而肉质系「爽」架!!!而且表面煎到又甘香又脆脆地我本身怕怕地猪膻味,所以出街食饭好少拣猪嘅菜,但呢块猪鞍冇我好怕嘅猪味,而且肉质又弹又爽,劲想抢咗屋企人个餐黎食试完屋企人分畀我试果块肉之后,我已经忍唔住讲,我下次黎要拣猪最尾唔少得甜品——法式焦糖炖蛋小妹本身就唔太好甜野,但系黎得到又好想试而我又相当喜欢呢个炖蛋,我一直以为炖蛋都会好甜,起码食过坊间某啲都真系好甜,但系呢个唔系,佢嘅甜度好啱我口味,可
前菜个汤好浓好饮,条春卷好好食!!
食唔出红酒汁
薯泥好食,不过如果唔好整咁烂,有返啲薯粒,有咬口我会更钟意
同行屋企人拣咗猪鞍,呢味系我想回头嘅重点!!!
侍应话呢款猪建议9成熟,咁梗系听推介唔要全熟啦
首先个汁系好味
而肉质系「爽」架!!!而且表面煎到又甘香又脆脆地
最尾唔少得甜品——法式焦糖炖蛋
小妹本身就唔太好甜野,但系黎得到又好想试
而我又相当喜欢呢个炖蛋,我一直以为炖蛋都会好甜,起码食过坊间某啲都真系好甜,但系呢个唔系,佢嘅甜度好啱我口味,可能系焦糖量冇其他咁多🤔不过,对我黎讲,呢个焦糖嘅份量已经足够
总括,个猪鞍令我好回味,虽然柴湾对我黎讲有啲远,但系有机会会想再黎