2019-03-21
朋友之前食过话呢间餐厅唔错,呢日想同两老食好啲 ,于是就 book 咗去呢度食饭。老豆话想食焗酿鲜响螺,于是我哋每人叫咗1只,响螺焗得刚刚好,香口之余,馅料保留湿润,唔会干争争,食到粒粒弹牙螺肉,加埋洋葱同蟹肉,又鲜又有咬口,yummy! 梅菜扣肉煲以热锅上,好有获气,梅菜爽口唔会死咸,扣肉肉质烟韧,一啲都唔柴,肥肉食落甘香唔油腻,吸咗梅菜香味嘅扣肉,真系好送饭。花胶海皇羹食到爽爽哋口嘅花胶丝,海皇羹食落唔会好杰身,但又唔会水汪汪咁,浓稠调较得啱啱好,虾仁好弹牙,清清哋几好味。杞子圆肉浸胜瓜好鲜甜,胜瓜又嫩又爽甜,出面多数只会加杞子,呢度加埋圆肉,令胜瓜多一份桂圆清香味,好食! 姜葱粉丝鳝球煲真系叮一声,我哋都系见到好多人叫,我哋又跟住叫。鳝球已起骨,食落好厚肉,一啲泥腥味都无,鳝肉有姜葱香味,肉质富弹性,好新鲜,配埋索晒精华嘅粉丝,好食到停唔到口。鲍汁章鱼鸡粒饭饭粒炒得干身分明,章鱼粒唔韧,鸡肉唔嚡,配埋鲍汁,好惹味。杏汁雪山包嚟到热辣辣,外皮松脆,里面嘅杏汁馅好香浓,自己最怕食到啲人工杏仁味,呢个包嘅系真杏仁味,作为呢餐嘅终结,好完美! 用膳期间,店员会不时换碟,亦会主动加茶,以呢
用膳期间,店员会不时换碟,亦会主动加茶,以呢度嘅食物同服务质素嚟讲,性价比高,两老都表示满意。