2015-01-18
第二次同同一位朋友黎呢间餐厅,好适合同知己好友安静的倾计食饭。当晚朋友唔系好舒服,所以我地无开到酒。我地两个人,各叫左一份 dinner set,另外加左一客 pama ham with melon。dinner set 包 一道前菜,汤,主菜同甜品。价钱由 198 至 398 左右, depends on 你所选择的主菜。 首先上的系 pama ham with melon, 上次黎的时候, pama ham 系包括在 dinner set 入面的,因为我朋友大爱呢个前菜,所以我地都另外再 order 一份。 哈蜜瓜有点太熟,有啲淋,甜度比较高,我个人比较偏好较清同埋咬落脆口的。 接下来,我选择了 crab meat salad, 蟹肉比较碎,而且味道较淡。不过 爽甜的salad 配上黑醋的酸甜,十分的开胃!餐汤的味道并不算得上突出,不过不失。我同朋友都点了 Angus steak, 我个人比较偏好 medium rare, 而朋友就偏好 medium well. 牛排上的时候,熟度刚好! 而作为配角的蔬菜清甜,配上牛扒,可以减去一点油腻。不过牛排比较大份,如果两个女仔,可能有点太多
好适合同知己好友安静的倾计食饭。
当晚朋友唔系好舒服,所以我地无开到酒。
dinner set 包 一道前菜,汤,主菜同甜品。
餐汤的味道并不算得上突出,不过不失。
我同朋友都点了 Angus steak, 我个人比较偏好 medium rare, 而朋友就偏好 medium well. 牛排上的时候,熟度刚好! 而作为配角的蔬菜清甜,配上牛扒,可以减去一点油腻。不过牛排比较大份,如果两个女仔,可能有点太多。
呢份系上次食的主菜, 有带子,三文鱼同埋大虾。带子熟度刚好,唔会过老。 三文鱼很滑,简单的调味令我地都能食到鱼本身的鲜味! 不过 大虾有点过老,肉质令我有小许失望。
最后的甜品同咖啡,都系不过不失的。