2022-10-12
上次试过雄记既虾米肠粉一直念念不忘,难得星期六可以休息下有少少metime,要再encore佢地既虾米肠粉,今次试埋佢地另一样人气推介既芫茜饺 (有咩驱使我呢个唔食芫茜既人走去叫呢个芫茜呢,系爱啊~)芫茜饺 ($48/5只)上次试过佢地既牛杂今次一于试下佢地既芫茜饺,即叫即煮既芫茜饺制作需时,几时都话好食既野系值得等待既,汤底可以拣牛汤或者清汤,我梗系拣左牛汤啦,芫茜饺皮薄馅靓,可能加左肉既关系,芫茜味比我想像中冇咁浓 (岩哂我呢啲唔食芫茜既人),牛汤同上次一样咁清甜,连汤都要饮埋先得香煎虾米肠粉 ($18; 加鸡蛋+$6)食上瘾既煎虾米肠粉加鸡蛋是常识吧,煎到金黄色好靓,可以自己按喜好落甜酱,今次搞搞新意思用甜酱画个哈哈笑,肠粉口感好滑溜,配埋麻酱同甜酱一齐食好好食自家制腐竹糖水 ($10)饮品方面一定要试下佢地自家制既糖水,今日有柠檬薏米水同腐竹糖水,豆味香浓而且口感嫩滑,每次黎到都必点既饮品
芫茜饺 ($48/5只)
香煎虾米肠粉 ($18; 加鸡蛋+$6)
自家制腐竹糖水 ($10)