2017-01-03
一向都有谭仔瘾 1个星期1定要食1次~次次都系食一模一样既𩠌 一模一样既汤底好似好专一 但好似好变态 (但我深信唔系得我系咁)餐牌都唔洗睇 竹苼腩肉冬菇中辣走九~冻柠蜜少冰~由于我一向好食得辣 所以中辣一定难唔到我 (但系街唔想食到成身汗所以我未挑战过大辣)唔好以为汤底好清无料到 其实已经好够辣!辣既原因仲有佢碗野系即煮 所以劲热 所以感觉上先会咁辣 竹苼系我3个𩠌之中最爱 因为佢索晒汤汁 而且好爽口~食多多都唔够♡♡冬菇我就不嬲都喜欢食既 所以唔需要原因 冬菇有4粒 算几多~至于腩肉 切得够薄 肥瘦分明 食落有层次 好味!米线份量都几多 基本上连汤食晒会好饱~唔想食咁饱有是我会叫少米线~而米线煮完唔会1旧旧 反而好滑好易咬开。配菜方面有少量芽菜同腐皮 芽菜无草青味 腐皮够薄易入味!食完最后饮埋杯冻柠蜜少冰 少冰既原因系唔想d冰溶化沟淡左整杯饮品 饮柠蜜仲可以润一润喉咙~正!BTW其实佢地个汤底系劲多味精同调味 所以食完劲口渴~
次次都系食一模一样既𩠌 一模一样既汤底
好似好专一 但好似好变态 (但我深信唔系得我系咁) 餐牌都唔洗睇 竹苼腩肉冬菇中辣走九~冻柠蜜少冰~由于我一向好食得辣 所以中辣一定难唔到我 (但系街唔想食到成身汗所以我未挑战过大辣) 唔好以为汤底好清无料到 其实已经好够辣!辣既原因仲有佢碗野系即煮 所以劲热 所以感觉上先会咁辣 竹苼系我3个𩠌之中最爱 因为佢索晒汤汁 而且好爽口~食多多都唔够♡♡冬菇我就不嬲都喜欢食既 所以唔需要原因 冬菇有4粒 算几多~ 至于腩肉 切得够薄 肥瘦分明 食落有层次 好味!米线份量都几多 基本上连汤食晒会好饱~唔想食咁饱有是我会叫少米线~而米线煮完唔会1旧旧 反而好滑好易咬开。配菜方面有少量芽菜同腐皮 芽菜无草青味 腐皮够薄易入味! 食完最后饮埋杯冻柠蜜少冰 少冰既原因系唔想d冰溶化沟淡左整杯饮品 饮柠蜜仲可以润一润喉咙~正!
BTW其实佢地个汤底系劲多味精同调味 所以食完劲口渴~