2022-09-17
牙车快慢煮鸡丝,黑松露蛋黄酱,椰菜,酸菜,青瓜,虾片。这个牙车快超级大份,特别之处系佢加左个自家黑松露,令此牙车快不同彼牙车快。而且系咁热既日子,真系好岩食。越式小食拼盘炸虾饼,越南牛油鸡翼,春卷,虾饼,自家制鹅肝酱多士,烧猪肉。个小食拼盘,好丰富,而且全部都系新鲜炸起。 佢个虾饼真正既啖啖肉,个春卷脆。 而最特别系个鹅肝酱多士,几特别。Prime pho bo 24小时牛骨汤封门柳 牛脷 牛腩 牛丸 牛筋 牛展个汤底饮一两啖系会饮上瘾。😂😍佢吾咸,好香牛味,比平日汤更好饮。可能系牛骨煮了24小时,个味出晒黎。封门柳火锅食得多,但食越南粉用上封门柳较少见。 配埋佢个油炸鬼,几得意。 经典水果茶有原粒荔枝加西柚,相当好味。加上佢茶底几清,即使夜晚饮,都觉得好light 加上天气好热。 好岩。蜂蜜椰子牛奶越南咖啡佢先系用滴漏方式做过浓缩咖啡。然后系一杯奶上面,缘蜂蜜做底,再加上椰汁。这个配搭好新鲜,但做出黎效果极佳。超好味。
越式小食拼盘
Prime pho bo
24小时牛骨汤
封门柳 牛脷 牛腩 牛丸 牛筋 牛展
个汤底饮一两啖系会饮上瘾。😂😍
经典水果茶
有原粒荔枝加西柚,相当好味。
加上佢茶底几清,即使夜晚饮,都觉得好light
加上天气好热。 好岩。
蜂蜜椰子牛奶越南咖啡
佢先系用滴漏方式做过浓缩咖啡。