2015-11-09 2121 浏览
行行下旺角好想食日本嘢,但系两个人食单点既寿司就肯定好贵,所以同朋友决定去食放题。旺角既放题有好多间,今次我地就简左最近朗豪坊,好方便既大瀛喜。其实之前已经食过呢间,食物质素同服务态都唔错。我地闲日去食6:00个场,人不算太多但系已经坐满左一半枱。我地拎住几袋胜利品,开头我地系坐二人枱既,但系店员见到后即刻帮我地转左四人枱。一坐底,当然要点左刺身先啦。听讲第一段时间食既刺身系正好多既!我地乜都有叫啲,重点叫左十条虎虾同十条甜虾真系嚟足晒。条条虾都大大条,真系值得一赞!刺身唔算得上好新鲜,但胜在唔会有雪味或者有未解冻晒既情况出现。平时食放题系绝对唔会叫手卷,因为真系好多饭、而且大大件好易饱。呢度既手卷真系必叫!细细件,又有海胆,一啖一个手卷,正!饮品是雪柜自取的,一般放题只有有汽饮品,但呢度有埋乌龙茶,啱晒我呢种怕肥既女仔。芝麻炸鸡翼我好中意食鸡翼,每次食放题必叫既一定系鸡翼!佢地既鸡翼炸到金黄色,而且不会炸得太干,能保留肉汁。美食不能尽录!其实真系食左好多嘢,两个人食绝对系好抵!值得一赞既系,侍应会自动自觉咁过黎帮客人换碟,服务很好!

行行下旺角好想食日本嘢,
但系两个人食单点既寿司就肯定好贵,
所以同朋友决定去食放题

旺角既放题有好多间,

我地乜都有叫啲,重点叫左十条虎虾同十条甜虾真系嚟足晒。
条条虾都大大条,真系值得一赞!

海胆手卷

女仔最Like乌龙茶