2017-09-07 837 浏览
一碗粉、一条春卷加一杯热饮系午餐之选。香茅猪扒、金边粉、金不换、红椒粒同青柠全分开上。青柠呀青柠,有佢喺度,代表店主对做菜有诚意。猪扒份量坚多,肉唔系死实,咬得开,肉亦有味道,甜味较重。汤,并非强劲味精水,仲有少少金不换喺度,清香。加十二蚊食一条春卷,上枱时已一分为二,配菜有至爱金不换同爽脆生菜片。脆皮春卷入面塞满肉碎,味浓香,加埋金不换再沾橙色酸汁一齐食,十足食紧泰式香叶肉碎,每食一啖都觉得好幸福。酸辣凤爪𠮶汁,甜酸度刚刚好,凤爪肉地厚,入口好实在。隔咗一个礼拜去食晚餐,叫咗香茅鸡翼金边粉同春卷,上枱变咗香茅猪扒。今次碗粉同春卷都唔见有金不换,主动问店主攞先有。春卷依然系好味,猪扒依然系甜,甜过上次少少添。
春卷

春卷