胜面系台湾过江龙餐厅 主打非一般嘅麻辣牛肉面 餐牌都几多选择🫡-台式盐酥鸡卤肉饭盐酥鸡都够脆 好够椒盐味 几滑😋 啲饭偏淋身 个卤肉汁唔会太过咸👍🏻👍🏻 卤肉就正常 无话特别滑🫠 有细细粒冬菇 好淋同好滑😗 饭就唔算好多 不过有好多𩠌❤️‍🔥 -招牌麻辣·牛三宝 $88 有得拣汤面/ 拌刀削面/ 汤饭 而汤面有关庙面/ 新竹米粉/ 手工刀削面👍🏽 拣咗关庙面 感觉似淋啲嘅拉面😂 如果想啲面淋啲/ 硬啲可以提早同侍应讲👌🏻 面就唔算多 但真系有好多𩠌😋 牛三宝分别系牛颈脊肉,牛颊肉同牛腱心 三款都好重牛香味 可以同时间试晒三款口感嘅牛肉🥰 辣度方面 少辣都算辣 偏油🥱 另外配有豆腐同鸭血 豆腐系𠮶啲蜂巢豆腐 鸭血好滑同几入味 充满台湾风味❤️‍🔥-抹茶欧蕾熔岩食完个面要饮返啲嘢解腻😋 呢个饮品超重奶味 有好大旧布丁🍮 旧布丁几滑 而啲绿茶味中和返布丁嘅甜味 虽然绿茶味可以再多啲 不过整体嚟讲几好饮👍🏽

台式盐酥鸡卤肉饭

招牌麻辣·牛三宝 $88