2025-01-16 89 浏览
朋友发现间好适合聚一聚吹水的串烧店,当然立即夹期去试吓啦!今次由朋友发板点菜第一碟上菜时,大家都好兴奋:哗!系大过手掌的鸡皮呀!😎😎烤得够晒干,好似食紧薯片咁,不过食完系好似无食过野咁既😂第2碟有惊喜的系焦糖青苹果鹅肝多士,一听到青苹果就担心会有肉桂味,因为我唔钟意肉桂的,平时好少叫苹果类制品,点知,呢件多士系无架!而焦糖青苹果亦同鹅肝味道好夹,不得不提的系,鹅肝好厚大件的,亦唔会有苦涩味,唔太好鹅肝的朋友都喜欢免治鸡肉串如果唔系朋友推介,平日嘅我系唔会点既,点知,好好食呀🤤肉质好juicy, 再加上月见汁,全枱人都大赞👍🏻中间我哋都有食下牛舌、鸡脾肉、牛肉、猪颈肉…而另一个令我欣赏的系每一张枱上面都会有块加热板,可以warm住食物,系咁讲嘢食得慢既都唔怕冻晒唔好食。除咗肉类之外,都要食返啲蔬菜,有莴笋、芦笋豚肉卷、豚肉荔枝卷…蔬菜方面都唔马虎架食到尾段,朋友问食唔食烧饭团呀?淀粉宝宝既我当然心心眼啦😍😍😍每人再队多个饭团,饱到飞起,明太子酱好够,饭团亦烤得外脆内软,不过都真系几大个餐厅虽然有限时,但系够钟又无赶我哋走㖞!我都都食咗差唔多3个钟🤭🤭