2022-10-15
🚀「愿我会楂火箭~带你到天空去~在太空中两人住」细细个听呢只歌,已经觉得好Sweet ,所以特别钟情月亮星球相关嘅嘢!🌝今次去左呢间以月球为主题的餐厅「Casa Di Luna」,环境布置好靓好浪漫,天花挂满月亮灯,有唔少打卡装置,感觉飞上太空晚餐了!👍🏻Dinner Set($328)包括有前菜、餐汤、主菜、甜品、饮品非常丰富❤️由前菜到主菜每款都高质好味Open Rice 订座仲有8折💫真心抵食👅🥑蟹肉牛油果他他非常有诚意既前菜,摆盆精美,而且份量十足!幼滑既牛油果蓉同鲜甜既蟹肉,一定系绝配呀!加埋面头既脆脆条,口感层次十分丰富!🍏煎鸭肝配青苹果黑醋汁(+$30)厚切既鸭肝外层香脆,入口即溶,甘香软滑,配上青苹果黑醋汁,即时中和油腻感,认真出色!🦞龙虾汤香鲜浓稠,真系好似食紧龙虾既味道,真材实料,调味啱啱好,甘香顺滑唔会漏!🐑香煎羊架配牛油薯蓉今年食过最正既羊架非佢莫属啦!羊膻味唔太重,不肥不腻,肉质粉嫩多汁,一咬肉骨分离,完全不费功夫!🐷慢煮猪胺配蜜桃汁猪胺外香内嫩,肉味好香浓,而且软腍无筋,口感Juice !沾上蜜桃汁,清新更开胃!🍨提拉米苏用左月球造型,卖相特别吸睛,好少餐厅既
🚀
🌝
👍🏻
Dinner Set($328)
包括有前菜、餐汤、主菜、甜品、饮品
非常丰富❤️由前菜到主菜每款都高质好味
Open Rice 订座仲有8折💫真心抵食👅
🥑
蟹肉牛油果他他
🍏
煎鸭肝配青苹果黑醋汁(+$30)
🦞
龙虾汤
🐑
香煎羊架配牛油薯蓉
🐷
慢煮猪胺配蜜桃汁
🍨
提拉米苏
用左月球造型,卖相特别吸睛,好少餐厅既Set甜品会咁大份!质感软滑Creamy,咖啡酒味香浓,超级满足呀!
🍫
朱古力心太软
朱古力味浓烈,皮脆内软,口感流心一流,唔会太苦太甜,冰火交融,实在回味无穷!