2021-08-10 360 浏览
今日好开心终于用消费券买左对靓鞋!行完街当然食野,今晚炑八烧烤!沙律菜入边有沙律菜、蕃茄同柚子汁开胃。之后开始食少肉嘅话,一个沙律菜就系有清清口中肥利感之用,爽一爽!前菜仲有韩式泡菜、芽菜、海带青瓜同埋酸萝卜!当中已海带青瓜最好食,因为青瓜多汁,海带有带酸酸。另外酸萝卜系食完烧肉之后食,特别去口气同中和成餐肉肉肉!热炙月见和牛套餐 $698份量觉得2-3人都ok!好饱!月见和牛肩肉扒配日本蛋汁叫月见!好快熟,唔好太老呀!肉扒实肉d,软中带咬感。韩牛前胸肉都不错,有柠檬增加肉嘅鲜味!霜降牛小排全枱最软,入口快化,赞!必食!4件自己食哂都得呀,哈哈哈!好快每边一分钟都无可能,就熟又满满油脂!食完要食d泡菜过过油先得,哈!韩国鳗鱼我觉得自己整得好靓!要剪细件d易熟d同唔会咁易黑左过火!点少少海盐食就ok,亦都可以点豆瓣酱,味道浓烈少少!另外都可以包粟米芝士,一口芝鱼!另外仲有鱿鱼同埋墨鱼!牛舌包菜食最好!记得要加埋蒜片去少少牛舌既苏味,好易煮干身左d,放边d煮好d,嘻!蜜柑牛五花微甜,似一口牛要厚度唔错既!芝士熔岩泡菜紫菜饭如果预计食唔晒嘅话,可以拣要沙滩垫,哈哈!依加系令我哋超级饱!一上枱

沙律菜

热炙月见和牛套餐 $698
份量觉得2-3人都ok!好饱!

月见和牛肩肉扒
配日本蛋汁叫月见!

好快熟,唔好太老呀!肉扒实肉d,软中带咬感。

韩牛前胸肉都不错,有柠檬增加肉嘅鲜味!

霜降牛小排

食完要食d泡菜过过油先得,哈!

韩国鳗鱼

牛舌

蜜柑牛五花
微甜,似一口牛要厚度唔错既!

芝士熔岩泡菜紫菜饭
如果预计食唔晒嘅话,可以拣要沙滩垫,哈哈!依加系令我哋超级饱!一上枱可以食𠮶阵就要食多两旧,因为𠮶阵时芝士最拉丝!闷闷嘅芝士系表面,泡菜系融合咗喺白饭当中,所以粒粒入味!抵赞!比起几年前食既炑八好食左好多!多款左!

完熟白桃沙冰
爱桃人士必叫!半只桃!咁岩系甜软,睇彩数!其实本身唔系咁咩好钟意沙冰,但店员推介埋呢度沙冰好柔细,咁试下!沙冰中度甜,大大杯!饮到最后都仲有先爽!

荔枝梳打
除咗荔枝之外,仲有小蜜柑!荔枝味道好浓,但唔知点解带紫色?!我觉得白桃好饮d,哈哈!依杯比较甜,两粒去籽荔枝超甜!因为得两粒,所以唔会上火!烂gag咋!
  • 完熟白桃沙冰
  • 芝士熔岩泡菜紫菜饭