2020-10-22 2111 浏览
今年中秋节系第一次自己买月饼🥮有时睇到大同啲报道,讲佢哋几代人用心做饼,经营饼店,同埋以前我细个都会喺元朗大同买面包,都知道佢哋嘅出品真系唔错☺️☺️今次就买咗一个双黄白莲蓉月饼同埋一个比较特别嘅烧鸡草菇月饼😁😁 双黄白莲蓉月饼系超级好味我未食过月饼系清甜架!完全食到停唔到!简直觉得过去咁多年食嘅月饼都系白食架!🔥🔥🔥 我以后绝对唔会花任何钱去买大型连锁店𠮶啲所谓月饼如果下次买,我会选择三黄,因为双黄嘅话,有一半左右嘅月饼系冇蛋黄,我都系钟意有少少蛋黄咸香味好食d😋虽然草菇烧鸡月饼真系未听过而且感觉好似怪怪地,明明系甜嘅月饼,点解要放烧鸡,又要放草菇呢🤔🤔既然商店勇于尝试,创造新口味,咁我都一于试一试啦😎😎草菇烧鸡月饼食落系几好味,其实就有少少似食紧五仁月饼,因为里面都有好多果仁,不过就冇金华火腿,所以系冇火腿味,但系食食吓有啲比较硬嘅嘢我谂就应该系鸡肉,系有少少咸咸地,但系就冇金华火腿𠮶种甘香成个味道就系少少甜,又少少咸口感方面,就系有果仁,又有少少柿饼感觉如果再有机会食,我都唔会抗拒但就未必特登买一个嚟食
今年中秋节系第一次自己买月饼🥮

双黄白莲蓉月饼系超级好味
我未食过月饼系清甜架!
完全食到停唔到!
简直觉得过去咁多年食嘅月饼都系白食架!🔥🔥🔥
我以后绝对唔会花任何钱去买大型连锁店𠮶啲所谓月饼

虽然草菇烧鸡月饼真系未听过

既然商店勇于尝试,创造新口味,咁我都一于试一试啦😎😎

草菇烧鸡月饼食落系几好味,
其实就有少少似食紧五仁月饼,
因为里面都有好多果仁,

成个味道就系少少甜,又少少咸
口感方面,就系有果仁,又有少少柿饼感觉
如果再有机会食,我都唔会抗拒
但就未必特登买一个嚟食