2017-11-08 1205 浏览
光顾呢间Coffee Shop 多年,除左食物质素好之外,亦贪佢无乜人够隐秘,同人讲去亚士厘道唔系饮酒而系饮咖啡,仲要响精品酒店三楼,几次约Friend早到,坐定定send埋地图钉俾佢地,佢地都系揾餐懵就知呢度几隐秘。今时唔同往日,多人知道左尖沙咀繁华闹市中有呢处秘点,都纷纷摸上去。对舖头黎讲当然系好事,由其舖头内有几位好有心去经营既年轻人,生意好正正系佢地心血既成果。平时好多时都系上去Lunch食个红米饭,而家有少少怕人多,刻意等到1430上去Tea ,闲日既Tea Time 舖头会比较少人,坐低左二话不说就同女人一人叫一份Tea set 既窝夫(香蕉味同原味),每份$38包基本茶啡,特选咖啡就加几蚊至十几蚊。等左15分钟(即叫即整系咁上下,Tea 得唔赶时间都无乜所谓),窝夫够热够松,份量亦适中,其实呢只窝夫既Full set版我已经食过N次($68 double 份量加士多啤莉,全日供应),今日唔肚饿先食Half set。女人饮左杯姜饼咖啡,痴左啖饮唔太甜几啱口味,如果唔知饮乜咖啡好,你只需同店员讲你既口味,佢就会用心介绍一只match 口味既咖啡俾你。除左食物外,呢度仲有报纸(
除左食物外,呢度仲有报纸(经济日报)杂志,舖头无乜人既Tea Time 我先会拎报纸睇(Lunch Time就免费事阻住人番枱)。一个悠闲既下午就无声无色咁响呢度过左三分一。
姜饼咖啡

原味窝夫