2024-08-29 32 浏览
间中会去青衣工作,和同事午餐和下午茶,我都会拣一间在青衣城的「三点三冰室」,喜欢佢哋除咗一杯茶餐厅食物之外,仲有好多特色美食,例如炸乳鸽、瑞士鸡翼、虾多士、特饮等▪️咖哩安格斯牛肉饭咖喱牛肉食得多,用安格斯牛肉咁招积就好少有,牛肉煎香后咖喱炆煮,口感软腍,味道充满香,唔使带少少脂肪,配上香浓的咖喱汁,捞一口白饭,非常滋味▪️瑞士鸡翼鸡翼好大只,瑞士卤得上色又入味,味道甜香,口感不会过腍,美味▪️妙龄乳鸽估唔到茶餐厅都食到咁高质素嘅乳鸽,乳鸽外皮又酥香脆,肉嫩多汁,连骨都入哂味,就咁食已经好够味,沾上椒盐更加咸香▪️迷你炸馒头(6件)卖相得意,已串串形式一串三件,可爱之余方便进食,炸得外层香脆里面烟靭,沾上炼奶和黑糖酱汁,大人物小朋友都喜欢食▪️鲜油多士鲜油多士好味秘诀,多士要够热外层香脆,配上冰冻厚切油,好邪恶好美味▪️冻鸳鸯、热柠水茶餐厅的偏爱饮品

▪️咖哩安格斯牛肉饭

▪️瑞士鸡翼

▪️妙龄乳鸽

▪️迷你炸馒头(6件)

▪️鲜油多士

▪️冻鸳鸯、热柠水