2011-04-21
八点半人在铜锣湾, 食咩好呢??首先行左黎肥天使, 佢地话无订位先等到九点先有位,见时间尚早, 不如行下附近好无其他野想食....................之后行左去铜X湾广场, 原先, 比一个吃日本拉面吸引左, 仲坐低埋, 但野都未叫, 已经觉得服务好到不得了,无谓要自己食得劳气, 结果就齐齐起身走人..............................望望个表, 都差不多九点啦, 一于就返去肥天使啦!! 两个原因: 一有优惠卷, 二, 有人没食过!!但由于都太夜, 又得两丁友, 都唔谂住叫太多, 结果就一个 MAIN, 再加一蚊换左个12寸 PIZZA,(因为知道佢有个面包系度, 最钟意食佢 D 包, 哈!!)其实对上果次帮衬, 都好几年前, 成日都好想再黎吃,今次终于有机会啦!!!两个人, 其实都真系几难叫野食, 因为本身已经又有面包, 又有沙律, 结果我地都系要打包 D PIZZA 返屋企,呢度 d SVC 都真系几唔错, 虽然人手唔多, 同埋 D WAITER 应该系分左 SECTION 做野, SERVICE 我地的, 应该系宾人, 或者尼泊尔人, 几
首先行左黎肥天使, 佢地话无订位先等到九点先有位,
望望个表, 都差不多九点啦, 一于就返去肥天使啦!!
两个原因: 一有优惠卷, 二, 有人没食过!!
但由于都太夜, 又得两丁友, 都唔谂住叫太多,
结果就一个 MAIN, 再加一蚊换左个12寸 PIZZA,
(因为知道佢有个面包系度, 最钟意食佢 D 包, 哈!!)
其实对上果次帮衬, 都好几年前, 成日都好想再黎吃,
今次终于有机会啦!!!
结果我地都系要打包 D PIZZA 返屋企,
SERVICE 我地的, 应该系宾人, 或者尼泊尔人, 几好, 几有礼貌,
老实讲, 我对食的要求唔系好高, 但反而睇 SERVICE , 咁当然, 我唔系要你跪哂系度同我落 ORDER,
基本野一定要做到啰.....................
好似我地落柯打时, 叫佢比个汁酱ON SIDE, 到个扒黎到果时, 个汁酱无黎到,
我地同佢讲返, 佢即刻好坦白咁用英文咁同我地讲: 哎吔, 我唔记得左拎比你地, SORRY, SORRY, 我即刻攞返比你地,
我反而几欣赏佢咁坦白, 唔记得咪唔记得啰......................仲好过有 D WAITER 唔记得拎比你, 你同佢讲返, 佢比你个态度系: 吓, 啊..........
之前落柯打, 我地话想要 D 汁酱, 佢就讲左好多款不同的汁酱我地拣, 咁我地咪叫左其中一款,
咁唔知系佢之前唔记得拎比我地定点啦, 到最后, 佢唔止拎左我地想要的汁酱, 仲拎多左一款汁酱比我地,
仲同我地讲, 我拎多一款比你地试下啦, 我觉得都几好味嫁, 你地试下啦.....................
同行人当堂觉得佢服务好细心!
到食到尾声, 我地想问下佢有关佢地张VIP咭 GE 野,
佢都好努力咁讲解, 讲到一半, 佢仲直头同我地讲, 不如我比个 SAMPLE 你地慢慢睇啦,
不过到最后我地都无用到张VIP 咭, 讲声唔该就还返比佢, 同佢讲话下次先买
佢都好NICE 咁笑笑咁话, OK NO PROBLEM!!
门口都未出, 同行友人已经话要再黎,
我地两个, 都钟意呢度, 多过 出后扒,
友人话唔会再去果度, 但就想快 D 再黎呢度㖞!!
下次, 我要黎吃佢地BURGER!!!