2007-06-24
2007年5月16日今日放左工奉名去大有商场试新野. 去左「荣寿司」试食. 因为早,去到唔系好多人,都有位. 好似好先进咁.Order有部电脑,可以touch screen咁拣食物.寿司都ok,仲有好多其他小食. 之后就多人黎,咁就弊喇,多人就乱:d侍应生手!又黎错野. 咁我以为好先进的电脑order,原来之后要人手mark响张单度.因为d侍应生手,可能又唔多识英文(识都冇用,D寿司英文都系用日文并音架啦),好衰唔衰张单又只有英文(都唔知边鬼个设计,可能照抄新加坡的),佢地成日问其他侍应要剔边格!大佬呀,个POS做乜设计一半唔设计埋另一半呀?落order就识,计数埋单就唔识.于是,咪要拎住张单去收银度畀钱啰,个收银又由头key in过D野入去个机度,好衰唔衰又key漏,要我提佢. 最后,问佢张卡片,佢揾左一转,话派晒.写左个电话号码畀我,又话依家暂时唔接受订位住:「你都见我地依家好混乱架啦~!」?好混乱?我都见,唔驶你讲畀我听呀?唔应该讲果句都讲埋. 希望佢日后好D啦!相片:http://clementnet.spaces.live.com/blog/cns!3C21C00591BFC
今日放左工奉名去大有商场试新野.
去左「荣寿司」试食.
因为早,去到唔系好多人,都有位.
寿司都ok,仲有好多其他小食.
之后就多人黎,咁就弊喇,多人就乱:d侍应生手!又黎错野.
希望佢日后好D啦!
相片:http://clementnet.spaces.live.com/blog/cns!3C21C00591BFCEF0!895.entry