2019-04-29
嚟到观塘,第一时间一定系谂到APM,虽然野食众多,但都唔系我嘅心水。其实观塘一啲唔出名既小商场同工厦隐藏左好多好野食,今次就黎到呢间系法国拎米之莲一星嘅法国餐厅食午餐。虽然装修唔算好豪华,但同样带有西方风格既阴暗,布置上都几有格调,沙发位都突显到高尚既感觉👍🏻呢度主要系以套餐为主。落单后店员马上递上暖笠笠嘅法包,配上自家制既银鱼柳蒜蓉蛋黄酱,十分惹味!面包外脆内松软,口感好好,所以我地要refil多转。首先头盘拣左《蕃茄水牛芝士沙律》估唔到都几大份,沙津菜新鲜爽口,配上橄榄油、黑醋同水牛芝士,感觉好清新同健康。Main course 《波士顿龙虾扁意粉配龙虾汁》$258龙虾肉爽弹鲜甜,龙虾汁浓稠,味道亦好浓郁,量唔会太多既同时,面条挂汁力好高,不过太腻太咸。面条偏淋身,唔系我喜好,不过整体都几好味。 价钱虽然小贵,但系服务好好,食物有质素,又坐得舒适,以观塘区黎讲已经十分不错。
首先头盘拣左《蕃茄水牛芝士沙律》