2023-11-03
同闺蜜黎到铜锣湾呢间新开嘅居酒屋食生日饭,呢度坐得舒适,可以慢慢边食边饮返杯倾下计,服务唔错之余,食物重几有特色🥳🌟特上刺身四点盛生日梗系要食好啲,呢个特上刺身非常高质,有油甘鱼腩、中拖罗、赤贝同牡丹虾。件件都系厚切,新鲜肥美!卖相咁靓,我哋直接当佢系生日🎂蛋糕咁黎影相🎉🤣🌟吞云吐雾 菜名好特别即管叫来试下。用盖盖住上枱,只系见到白曚曚,店员问我哋要唔要拍片,等我哋ready先慢慢揭开个盖🤣阵阵檀香烟即时飘出,好有仪式感🤭🤭🤭 原来系炸紫菜配烟熏忌廉芝士,配搭好新颖👍🏻 芝士软滑,烟熏过,多左一阵幽香,层次升华哂,连埋炸脆既紫菜一齐食好正🤩🌟日落店员介绍呢度菜系薯仔沙律🥗配腌煮虾,沙律味道调得刚好,虾仔脆口甜甜地几好味,沙律口入面重有一个蛋黄渍,真系成个日落咸蛋黄咁🌅口感烟韧,蛋香浓郁,又加分。🌟汤叶掦汤叶即是腐皮,虾丸外面系炸脆嘅腐皮,外脆内弹牙。重点系虾丸入面竟然系流心虾膏!好过份呀!推介推介!🌟串烧叫左3款串烧, 鸡里肌肉质结实、鸡腿肉就口感较松软、烧菠萝🍍就唔使讲,香甜多汁,必叫!🌟马友一夜干🐟第一次食一夜干,有啲担心会好咸好实,点知又有惊喜。鱼皮煎到好香脆,鱼肉结实唔鞋,唔太
🌟特上刺身四点盛
🌟吞云吐雾
🌟日落
🌟汤叶掦
🌟串烧
🌟马友一夜干🐟
第一次食一夜干,有啲担心会好咸好实,点知又有惊喜。鱼皮煎到好香脆,鱼肉结实唔鞋,唔太咸有鱼味,好啱送酒🍻原味好食,配上酸萝卜酱汁就更开胃🤤
所有食物都咁适合送酒,我哋都叫小勺一杯,酒类选择好多,我哋拣左易入口嘅梅酒同柚子酒🥂梅酒香甜易入口,但柚子酒更得我心❤️未入口柚子香已经扑鼻而来,入口比梅酒清淡,但淡淡果香十分清新👍🏻我好满意,希望闺蜜都满意呢餐🤗