餐厅: Morokok (家樂坊)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-09-19 1357 浏览
见到ig有人写食评,评分几好,就book咗位试吓,openrice book位可以有7折。规定每人一定要叫一杯野饮,但野饮唔计7折,本身饮品唔平(一个椰青60蚊),所以就算有7折,最后埋单都算贵,3个人700百左右。点解我会觉得贵呢,系因为我觉得好唔值。先唔讲野食,讲环境。卡座嘅凳全部都好似发哂霉咁,一睇就唔干净。 转位之后更衰,天花板直接甩灰,凳,袋,枱全部都有灰。 一开始以为得一个位有,结果喺直接影响到食物。 仲要食食下饭,突然一啲批荡掉咗落隔离枱地下。再讲服务。基本上0,全部人都喺长期扮睇你唔到,以为佢哋真喺好忙,长期行嚟行去,但就只喺行嚟行去。 埋单仲好笑,佢话系个位埋单,咁我哋就问佢会唔会有apple pay,佢就话拎部机过嚟,结果就等咗15分钟。最后我地选择咗行出去俾钱,点知就有一个waiter喺正我地面前无视我哋,直接问同事 佢哋出嚟做咩。 企得喺收银机前面唔喺想买单,仲可以做咩?😀抛开所有嘢唔讲,只讲野食,食物勉强合格,但个价钱唔值。▫️风味炸薯条配黑松露酱,泰式甜辣酱薯条份量多,但唔喺脆😂 有啲似放耐咗个种▫️泰式猪颈肉 糯米饭配泰北酸辣汁正常。▫️蛋浆黄咖喱酥炸软壳蟹配香

点解我会觉得贵呢,系因为我觉得好唔值。

先唔讲野食,讲环境。

再讲服务。

抛开所有嘢唔讲,只讲野食,食物勉强合格,但个价钱唔值。
▫️风味炸薯条配黑松露酱,泰式甜辣酱
薯条份量多,但唔喺脆😂 有啲似放耐咗个种

▫️泰式猪颈肉 糯米饭配泰北酸辣汁
正常。

▫️蛋浆黄咖喱酥炸软壳蟹配香酥饼
软壳蟹腥到不得了,食左一啖冇再食过。 连好唔怕腥嘅朋友都话觉得腥,所以你可以想像下。 香酥饼,油,硬 唔松脆,无牛油香又无面粉香。 所以呢碟剩咗9成。

▫️冬荫功烟三文鱼温泉蛋猫耳朵
完全冇冬荫功味,温泉蛋都唔系平时嘅温泉蛋,佢系实蛋嚟😂 猫耳朵正常,个质感我几钟意。

▫️双色芒果糯米饭
最正常,但亦只喺正常。