今日又同另一半孖住去左尖沙咀厚褔街觅食。平时夜晚经过翔都要排队,今日可能因为早嘅关系比我见仲有位,咁我地梗系即刻入去啦😆我地今日食lite啲,所以唔系叫左好多野食或者饭,食到刚刚刚好就very good👍🏻先黎个二人前精选刺身 三文鱼-色泽好靓油甘鱼-好肥美,仲好厚身牡丹虾-好甜、好好味池鱼-好新鲜,一啲腥味都无👍🏻帆立贝-好大片仲好厚肉,味道鲜甜😋葱吞拿鱼腩手卷 呢个真系吞拿鱼腩黎㗎,因为佢比一般吞拿鱼蓉肥美,油脂味道更浓、更香。而且我仲系手卷中食到wasabi😮师傅意然系饭与吞拿鱼中间加入左wasabi,可见细心同用心,好似去左日本食寿司咁,只要加几滴酱油系手卷面就食得👍🏻另外,我地仲散叫左啲寿司🍣金目鲷-清甜,口感一流👍🏻👍🏻👍🏻赤虾-虾味浓、好香甜,而且师傅已除虾尾,可以一啖食落肚🥰鲭鱼-呢款我令我好惊喜🤗因为另一半好钟意食鲭鱼,所以点左2件,佢食左一件后,叫我点都要try try🙄我一食🤭个味道都系几好味😋鲭鱼有一片紫苏同腌萝卜,靓得黎味道仲好夹,果然无介绍错😚活北寄贝-味鲜,爽口秋刀鱼-鱼肉比我想像中肥美,好味😋但作为晚餐,份量刚刚好,而且种类丰富,食材新鲜,系唔错嘅选择😊

先黎个二人前精选刺身
三文鱼-色泽好靓
油甘鱼-好肥美,仲好厚身
牡丹虾-好甜、好好味
池鱼-好新鲜,一啲腥味都无👍🏻
帆立贝-好大片仲好厚肉,味道鲜甜😋
二人前精选刺身

葱吞拿鱼腩手卷

另外,我地仲散叫左啲寿司🍣
金目鲷-清甜,口感一流👍🏻👍🏻👍🏻
赤虾-虾味浓、好香甜,而且师傅已除虾尾,可以一啖食落肚🥰
活北寄贝-味鲜,爽口
秋刀鱼-鱼肉比我想像中肥美,好味😋
寿司🍣

二人前精选刺身