2022-01-04
其实我之前喺网上面见到呢间餐厅,有唔少人都讲室友布置得好靓。我自己都几中意Tiffany Blue 😍咁讲返嘢食先啦,今次呢就同朋友叫咗几样嘢食因为样样都想试,好难取舍沙嗲牛肉面+火腿炒蛋+菠萝油并非一般茶餐厅既沙爹牛肉,而系沙嗲酱有非常香浓既花生味🥜 酱汁浓郁,唔会水汪汪甘,而且牛肉味重亦有咬口 炒蛋嫩滑creamy,系蛋味差左少少。已经有价钱来讲已经系超级抵食。 菠萝油表皮香脆,包身松化,加埋牛油既油香味 邪恶之选🤤🤤我自己应该都好耐冇食过菠萝油拔丝山渣汁菠萝咕噜肉可能因为加左山渣汁既关系,酱汁变得清甜而无左一般咕噜肉既死甜,甜酸balance刚好。而咕噜肉炸得岩岩好,香脆而juicy 拔丝效果满分。如果钟意拔丝效果既朋友就唔好错过啦! 😋😋 就算食到最后咕噜肉亦都好脆口,值得一赞火龙果柚子柠檬鸡球比起一般西柠鸡多左柚子既清香,鸡球同咕噜肉相比之下就冇咁脆身。但肉质juicy 唔会干噌噌,净系得炸皮无涵。如果连续食左几块鸡球觉得浓味 可以食一块火龙果解一解腻👍👍薄荷菜心苗炒黑豚肉菜心苗有薄荷香味够哂特别🌱 但出奇地夹 黑豚肉份量多得惊人😱😱一堆肉山甘😂黑酱胡椒粉丝大虾煲必食推介!
沙嗲牛肉面+火腿炒蛋+菠萝油
拔丝山渣汁菠萝咕噜肉
火龙果柚子柠檬鸡球
薄荷菜心苗炒黑豚肉
黑酱胡椒粉丝大虾煲
黑酱胡椒粉丝大虾煲
必食推介! 粉丝干爽 配上满满既胡椒香 超级惹味 无得输! 大虾爽滑弹牙 Size够哂巨型!🦐🦐🦐 特别之处系粉丝炒得好干身,每一啖都食到胡椒嘅香味加上有微微嘅辣度。
沙嗲封门柳粉丝砂煲
见到封门柳🐂 咩都唔洗讲 必定要叫 封门柳配沙嗲呢个配搭第一次见 沙嗲香浓 封门柳牛味浓 而金菇粉丝吸收哂香浓沙嗲汁 唔洗讲野 小二 黎多两碗白饭! 沙嗲牛,粉丝,金菇,完全系最佳拍档。
今餐完全系捧住个肚走~好耐冇食过咁满足嘅一餐茶餐厅👏🏻👏🏻