2021-06-04
见到人哋食呢个流心包好吸引 就决定去咗试啦!价钱好合理 服务都唔错~Three course ($208)冬荫龙虾汤流心牛角包呢个反而冇流心嘅效果 入面纯粹系一对冬阴功酱🤔唔知系咪净系我𠮶个失败咗冬荫龙虾汁烩海鲜(+$68半只龙虾)一开始唔知包埋个饭 如果知道我哋就唔会嗌两个饭😗 冬阴功非常浓味 建议食咗淡味嘅先 海鲜包括虾 青口 蚬 咁个份量唔算太多 而额外加嘅龙虾都好细只☹️味道唔错但系份量不足🥲椰子雪糕配风干凤梨及紫糯米椰子雪糕好香 有大大块嘅凤梨干😍仲配埋椰果 最底仲有紫糯米 好丰富嘅一个甜品😍Four Couse法式龙虾汤流心牛角包一切开啲龙虾汤流晒出嚟😋😋又热辣辣 非常美味 牛角包脆脆地 连埋龙虾汤食非常之夹👍🏼👍🏼龙虾凤梨沙律一个沙律都几大份 蔬菜新鲜 不过配料就比较少 ~蟹肉流心蛋龙虾汁烩饭(+$18)呢个主菜比较淡味 龙虾汁味唔重 而且唔系好食到蟹肉😅中间嘅流心蛋可以整穿佢捞埋啲饭😉真空慢煮法式焦糖炖蛋焦糖好厚 而且好甜 最抵仲有一层薄薄嘅啫喱 几特别 😍椰青($48)椰青好大个 仲有清甜 可以刮啲椰子肉出嚟食😋
Three course ($208)
冬荫龙虾汤流心牛角包
冬荫龙虾汁烩海鲜(+$68半只龙虾)
椰子雪糕配风干凤梨及紫糯米
Four Couse
法式龙虾汤流心牛角包
龙虾凤梨沙律
一个沙律都几大份 蔬菜新鲜 不过配料就比较少 ~
蟹肉流心蛋龙虾汁烩饭(+$18)
真空慢煮法式焦糖炖蛋
焦糖好厚 而且好甜 最抵仲有一层薄薄嘅啫喱 几特别 😍