2018-07-07 69 浏览
九龙城一间非常有历史嘅餐厅,直情大过我呀!因为我以前都系附近间大学读书,我个人推介焗饭、铁板扒餐同埋有创意嘅玫瑰茶走。今晚行完九龙城广场,行返出来揾食,系衙前围道见到佢,就系咁入去了,但估不到这里原来开业嘅时间有这么久,经历了几段不同时间先至有今天嘅餐厅出现,不是大集团,靠店主努力经营服务街坊,一于试吓比较出色嘅菜式先!餐牌内选择多,有中式小菜套餐,焗饭套餐,铁板扒套餐,炒粉面...,要品尝不同美食可能要多来几次!今晚就点了个西冷牛扒铁板套餐,有西汤配埋个蕃茄酱意粉,加$8转埋杯冻玫瑰茶走特饮,一次过食过够!个西汤就系罗宋汤,个味就好似以前系茶餐厅个种味道,都系真材实料,有肉有菜!而转个头就上铁板西冷扒$91,同埋个意粉,上枱后店员就帮你在铁板上加上黑椒汁,一落个阵沙沙声音,跟住就香味扑鼻,切开块西冷扒见到师傅将块扒先煎到一半熟,再利用铁板上热力将块西冷整熟,旁边重有大大件薯角配上,而意粉亦有蕃茄汁份量一啲都唔细份!冻玫瑰茶走于茶餐厅来讲都系一个非常新嘅尝试,效果真系唔错,花香扑鼻。仲有干嘅玫瑰花,味觉同视觉嘅享受。而且够晒冰冻食完过铁板嘅热气全消!而朋友就点了个焗海鲜饭$61,上面铺

而朋友就点了个焗海鲜饭$61,上面铺满了芝士,而芝士下面就有火腿,虾肉,同一大块鱼柳,同炒饭底,大大碟,焗饭都焗得好香,而且份量十足,鱼柳软熟嫩滑,芝士味道香浓!

最后加埋件朱古力蛋糕,都系真材实料,啖啖都有浓郁可可香味,味道唔错!
  • 玫瑰茶走