2016-01-02
除夕晚唔想同人迫 所以同友人去偏远地区 念住静静过新年 , 于是去到偏远地区既大角咀 基本上汇丰附近好多野都试过, 但俾我地发现一间细细既食店入面有一间主打burger既味帝汉堡, 食店以绿色为主, 有一个玻璃窗望到staff整burger ,.玻璃 出面有两个高櫈位 对住玻璃坐, 另一边细细既走廊 侧边有两张二人枱 坐喺枱侧边走郎下面会有d公仔同书本以作装饰我地点左两个餐 包一个包, 小食同野饮饮品点左柑桔同薄荷红茶, 红茶以两个几靓既英式茶杯上 , 柑桔味道偏淡饮落去一开始有d苦, 之后几香甜柑味 茶偏香滑, 薄荷茶无论闻落去同饮落去都好香但又不会太辣包方面点左两个创意之选, 罗宋肥牛汉堡 同啤酒热狗前者分开上 一边有一碗罗宋汤 汤入面有洋葱肉碎偏淡, burger入面有软芝士 洋葱肥牛薄切 两样野食落都系偏淡味, 但将成个birger浸落去个汤入面 林林地 食落去十分match又够味后者 热狗包皮整得脆 入面包软熟, 肠仔够脆皮多肉汁 上面铺左好香既酸菜, 点茄汁正, 重点系平时以beer煮既食物好难食到味 因为酒味已挥发, 但佢煮得刚好 可以食得出啤酒味值得赞赏小食方面有磨菇奄
我地点左两个餐 包一个包, 小食同野饮
饮品点左柑桔同薄荷红茶, 红茶以两个几靓既英式茶杯上 , 柑桔味道偏淡饮落去一开始有d苦, 之后几香甜柑味 茶偏香滑, 薄荷茶无论闻落去同饮落去都好香但又不会太辣 包方面点左两个创意之选, 罗宋肥牛汉堡 同啤酒热狗
前者分开上 一边有一碗罗宋汤 汤入面有洋葱肉碎偏淡, burger入面有软芝士 洋葱肥牛薄切 两样野食落都系偏淡味, 但将成个birger浸落去个汤入面 林林地 食落去十分match又够味 后者 热狗包皮整得脆 入面包软熟, 肠仔够脆皮多肉汁 上面铺左好香既酸菜, 点茄汁正, 重点系平时以beer煮既食物好难食到味 因为酒味已挥发, 但佢煮得刚好 可以食得出啤酒味值得赞赏 小食方面有磨菇奄烈 . 蛋够香又软熟 上面有好多沙律酱以吊味 菇亦够爽口 唔错 薯条切得粗 而且连皮炸 所以食落十分有口感 整体黎讲 食店食物有创意 虽然细 但以食burger黎讲可以接受, 买外卖亦十分适合, 价值算抵, 若下次经过会再试下佢𠮶d传统 burger !