2009-08-19
个fd醒左d coupon比我, 我咪同屋企人去试下饮茶之前个fd己经同我讲过话v cusine地方唔错, 但冇expect到个环境系咁靓, 仲坐好舒服tim, 个装修似餐厅多过中式酒楼 例排叫虾饺、烧卖, 但份量比起平时D酒楼细, 得两粒, 胜在味道搭够, 个烧卖上面有d黑鱼子, 都几得意肠粉蒸得好软滑, 入面d虾都好大只要推介系酒楼竟然有自创点心, 好有新鲜感日式鲜虾炸卷, 鹅肝汉堡仔 – 钟意佢细细旧, 原来鹅肝做包系好FRESH酥皮鳗鱼酥 – 个皮好脆好松化冇谂过可以将d西式食物做点心, 又可以入口, 味道ok之余, 卖相都唔马虎, 见到都口水流 另一惊喜系个menu仲有西式甜品, 屋企人对甜品冇乜兴趣, 但我就好钟意食我要左个焦糖蛋, 好似食豆腐花咁滑, 正! 我钟意食炖蛋, 有糖水舖既水准 食完又有coupon送, waiter话d coupon送到今个月, 其实有coupon系好抵食, 食满$100送$30, 而且系冇任何附带条件, 直头系cash coupon, GOOD!下次要去试下个dinner
肠粉蒸得好软滑, 入面d虾都好大只
要推介系酒楼竟然有自创点心, 好有新鲜感
酥皮鳗鱼酥 – 个皮好脆好松化
下次要去试下个dinner