2019-12-31
一间餐厅,能够揾到卓头或者创造一款招牌菜实在不容易,我搬左黎荃湾成年,系不同平台就听得多,但系试就未试过啦。今日刚刚好门口有表位泊到车,咁啱又系揾野食,好啦,就试下啦!餐厅门口以一部拉面贩卖机,见到有位坐之后就自己落单,我地就点左一个黑蒜油拉面同埋鱼介拉面,试野就当然系试多几款啦,一个选曲面,一个选直面。入到去啦,厨房系以开放式设计,抽风极差,入到去就感觉到好大味,不过调转角度黎讲,咁样就重可以增加食欲啦!首先鱼介拉面,鱼味非常浓郁,配料是冻的,非常欣赏佢的笋同溏心蛋,溏心蛋系有下苦工的,绝对合格,半熟的美味口感,令人难以忘怀,面的口感也非常好,弹牙,而且有面香味,推介。黑蒜油拉面,汤好重蒜味,而且你好系可以食到蒜粒,汤好浓,叉烧黎讲都可以,够大块,而且系半肥瘦,有口感,我地两个都快食晒,清光啦,会再黎帮衬。