2024-07-07 1469 浏览
地方所限,餐厅做唔到每款食物堆砌得好墟冚澎湃既感觉,但系Refill速度极快,由我坐底到走人都唔觉有食物缺货。而且店员人手充足,每次出去攞完食物,返到黎只旧碟就唔见左,见到饮完杯水都拿拿声冲过黎加水,服务好欣勤周到。另外仲有即席烹调鲍鱼鸭掌、富贵鸡同火焰雪山。厨师会一边讲解一边煮。搅咁多野都系想食客食得满足之余仲睇得开心~🦞冻海鲜除左、青口、翡翠螺同熟虾呢d基本野之外,仲有波士顿龙虾、加拿大雪花蟹脚同面包蟹呢d高回本海鲜,个人最钟龙面包多,除左比较少见之外,仲因为佢啖啖膏,食得好过瘾🍲热盘酒店既中菜厅咁出名,热盘一定唔会令人失望,眼见有超过20款菜式。最特别既系有富贵鸡同焗蟹盖富贵鸡即系乞丐鸡,第一次见自助餐有得食,系现场即席表演完就会出现,鸡肉入口非常嫩滑。芝士蘑菇焗蟹盖,虽然冇平时系中菜厅食咁炸到金黄色,但入面既蟹肉系一梳梳,一d都冇偷工减料,自助餐食到呢个质素,绝对超值🥣汤类有竹丝鸡螺头炖猪展同法式龙虾汤,中汤够哂足料。自助餐出现龙虾汤都系第一次,而且味道唔会差过西餐饮到既🍖肉车区今次有烧香草肉眼扒同片皮鹅,冇错系片皮,鹅既油脂比鸭更丰富,师傅系现场即叫即片,荷叶饼仲有蒸炉保温,

🦞冻海鲜

🍲热盘

🥣汤类

🍖肉车区
今次有烧香草肉眼扒同片皮鹅,冇错系片皮[鹅],鹅既油脂比鸭更丰富,师傅系现场即叫即片,荷叶饼仲有蒸炉保温,非常贴心👍另外牛扒质素都好好,保留到肉汁之余厚切都唔会韧,最特别系配菜有约克郡布甸出现,系香港好少见。
旁边既炉端烧有十几款唔同既串烧即叫即烧,包括牛舌、鸭肝同虎虾呢d贵价食材,连好多地方都系限量既鹅肝多士都系任食

🍣刺身寿司
有三文鱼、鲷鱼、吞拿鱼等等。而且每款寿司都系即叫即握,唔会整定哂摆系度吹西北风

🥗冷盘类&沙律
加埋有二、三十款,除左平时常见既cold cut。第一次见烟鲛鱼,味道甜甜地,几特别。沙律款式都几多,连韩式都有,每样试一啖都饱

🥧甜品
甜品都值得一赞,冇出现平时见到大大件既蛋糕,换黎好多高雅精致既小甜点,款款卖相都好吸引,仲有焦糖炖蛋、西米布甸、苹果金宝、热焫焫既葡挞、即叫即做既窝夫等等等等等等~~最后当然唔少得Häagen-Dazs雪糕