餐厅: 大班樓
资讯:

2022-09-08 3683 浏览
#top50restaurantsinasia 大班楼 大班楼 The Chairman Restaurant要搬家啦⋯⋯thanks @natfu invites us临别秋波,九如坊旧址食埋最后一餐。今晚食咗好多好野, #炸臭豆腐 配埋个 #秘制酱, 简直绝配, 侍应叔叔仲好好人, 俾多碟我哋😅招牌菜 #花雕蟹陈村粉 必食, 花雕味够浓, 花蟹爆肉, 陈村加埋秘制酱, 锦上添花。一定要介绍大家 #脆皮猪尾, 先慢煮卤猪尾再炸, 外皮脆得均匀, 对面卤到入味, 肥膏一啲都唔腻。一碟就系一只猪尾😱 就咁冇左五只猪!再来 #红烧乳鸽 , 卤水再烟薰过乳鸽, 食落好香👍🏻#剁椒鱼头 啖啖骨胶原#蜂巢芋泥烟鸭盒 好味到板板声,芋泥够多,配埋鸭松,功夫菜!最后来个 #梅菜扣肉煲仔饭梅菜够香, 扣肉唔腻,加埋饭焦,教我如何不吃它?老牌饭店, 侍应都是老手, 所以服务都好掂👍🏻要同旧店讲bye bye 啦⋯⋯寄望新店book 到位啦! #hkig #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodporn #michelinguide #hkrestaurant
#top50restaurantsinasia
要搬家啦⋯⋯
thanks @natfu invites us
临别秋波,九如坊旧址食埋最后一餐。
今晚食咗好多好野,

再来 #红烧乳鸽 , 卤水再烟薰过乳鸽, 食落好香👍🏻

#剁椒鱼头 啖啖骨胶原

最后来个 #梅菜扣肉煲仔饭
梅菜够香, 扣肉唔腻,加埋饭焦,教我如何不吃它?

老牌饭店, 侍应都是老手, 所以服务都好掂👍🏻
要同旧店讲bye bye 啦⋯⋯
寄望新店book 到位啦!
#hkig #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodporn #michelinguide #hkrestaurant #tophongkongrestaurants
📸 by @natfu