2011-05-16 1522 浏览
特然朋友一个电话即兴烧烤,就咁冲出门口跳上的士向白石出发,大埔到白石车费都系 HKD70 左右,还可以啦。今日无落两所以可坐落下面海边既烧烤炉,朋友们钟意黎依度,不过原因唔系食物特别好食、唔系别新鲜、唔系特别平宜,只应为依道地方干净、开扬、空气流通,最紧畏个厕所够企理宽敞又无恶嗅。睇过十多编食评,对食物赞口不绝,真系觉得失实报道、做梅及吹虚之嫌啊 ~ 系我上一编既食评已详细解释过食物到底有几劣喇。因今次有个朋友带左成条三文鱼刺生黎做头盘,食完都饱左半所以唔系太食烧烤,每款试左一两旧咁啦。我地自携左几支红酒,所以攞去 counter 要求服务员开瓶,等左成五分钟,都未攞返比我,咁我就走去后面望吓啦,原来掉系系张枱度无人理,开瓶器就放系枱面,我自已开无咁嬲,一分钟开完三支红酒走人,等得班妹妹弟弟佢地开都天光喇,唉 ~大会供应既鸡扒、猪扒、大虾、叉烧、鸡肾、鸡全翼、牛扒、什丸、肠仔、扇贝,唔新鲜就梗架喇,系上一扁食评已详细解释,无意见,麻麻地。唯一可取系干净既铁丝网、干净既地下同环境,好舒服。

2011-04-23