2022-07-03
平时食炸鸡黎黎去去都单款或者双拼,想食多几款都唔得,劲冇瘾。今次见上网推介Sodam Chicken有放题式食法,第一时间带埋朋友仔上黎踩下场⋯ ✨炸鸡焗鸡放题 $178/位90分钟放题,包齐多款口味炸鸡、是日pizza、各款小食,全部都系任食。饮品虽然另外加钱,但买一送一都好抵,仲有几款啤酒俾大家拣,岩晒「炸鸡配啤酒」的你。 ⦁ 黑糖脆脆炸鸡只味系新推出,黑糖酱加埋粟米脆片,食落有种焦糖爆谷的感觉。黑糖味好重,岩晒饮开黑糖珍奶的朋友仔。 ⦁柠檬柚子炸鸡都几开胃,酸甜度适中,食落有种refresh的感觉。 ⦁黄金咸蛋黄炸鸡对我兴趣不大,但朋友食完再食,佢话有种流沙质地,完全系感觉享受。 ⦁蜜糖蒜香烤鸡个人比较推荐尼款,蜜糖味重得黎唔算好甜,似平时BBQ的时候狂落蜜糖的感觉,但不失香脆的口感。 小食有泡菜、酸萝卜、凉拌水冷面、柚子醋沙律等,个人力推酸萝卜同柚子醋沙律,完全可以解炸鸡既热气。 总结一下,试齐咁多款炸鸡,每款都系热辣辣,肉质唔干好滑。重点全部都系无骨,岩晒「钟意食炸鸡但唔钟意有骨」的女神。顺带一提,店内提供的手套好厚实,用完之后对手都系劲干净同唔油。
✨炸鸡焗鸡放题 $178/位
⦁ 黑糖脆脆炸鸡
⦁柠檬柚子炸鸡
都几开胃,酸甜度适中,食落有种refresh的感觉。
⦁黄金咸蛋黄炸鸡
⦁蜜糖蒜香烤鸡