2019-10-07 229 浏览
我已经唔系第一次特登去荃湾食呢一间刀削面,系好耐以前见到好多人排队食过一次之后成日都好想再食。我次次都系食佢个猪耳仔捞面,系佢呢度嘅猪耳仔令到我上咗瘾。我之前从来都唔食猪耳仔,食咗呢度呢间先发觉原来猪耳仔可以好爽好好食。猪耳仔嘅份量绝对唔少。次次都食到我过足瘾。有汤冇汤我都试过,自己个人钟意冇汤嘅捞面多啲,佢啲酱十分之野未,我钟意食啲粗啲嘅刀削面, 有咬口烟烟韧韧。而妈咪就食咗佢嘅云吞刀削面,有汤版本。云吞好大粒,食完超级饱。虽然我自己个人就钟意细细粒嘅云吞多啲,但系呢度嘅云吞都唔错,唔好令我失望。虽然间铺头细细,坐落去麻麻哋舒服,但系呢个价钱,咁大碗,仲要咁好食,我觉得性价比一流。
猪耳仔热伴刀削面

而妈咪就食咗佢嘅云吞刀削面,有汤版本。
云吞刀削汤面

2019-09-29