2008-04-22
之前系OPENRICE网页都有留意到啲食评话呢度好多款式,今次就同啲朋友一切去试试.当日我已经BOOK咗枱7:30,我大约7:25到达,但系都要等到7:45先至可以入坐,入到去架觉得几迫,啲枱好细张,但系幸运地佢比咗张卡位我地,虽然说不想寛敞,但都好过个啲方枱,当晚我们四个人三男一女但呢个组合系唔太食嘢,所以我提以叫三人餐,啫系二人餐加多一人餐.内容如下:照烧鱿鱼须,因为系炸定,加上上枱时已经暖暖地,所以普通.茶杯萝卜榚,这个不错,有啲XO酱炒加上有啲腊味粒OK芝麻银鱼,好以鸿星个啲(不过鸿星好味好多)加埋啲花生碎,芝麻等,不大特别咖哩虾仁配窝巴,个买相几靓,但食落就普通宝盒脆龙利(巴黎汁)名字漂亮,但食落就系一旧厚厚架方包,掏空中间加啲炸咗架鱼块同啲类似咖哩汁(但冇咖哩味)加埋个唔热架包一齐食,买相都尚可,但食就一船薯蓉芝士西兰花,我就食度薯蓉同西兰花,但系就冇芝士味唐生菜,OK糯米饭,几好味,不过就觉得少得滞上海面,普普通通啦小笼饱(四件) 啲皮都几薄同都有啲汁,唔错金粟百花饺,同小笼饱一样啲皮几薄啲饀都几足,不过热食会好味啲,因为我冻咗先食炖螺头汤,讲真几好味,饮唔出有味精,几有
照烧鱿鱼须,因为系炸定,加上上枱时已经暖暖地,所以普通.
茶杯萝卜榚,这个不错,有啲XO酱炒加上有啲腊味粒OK
咖哩虾仁配窝巴,个买相几靓,但食落就普通
薯蓉芝士西兰花,我就食度薯蓉同西兰花,但系就冇芝士味
唐生菜,OK
糯米饭,几好味,不过就觉得少得滞
上海面,普普通通啦
小笼饱(四件) 啲皮都几薄同都有啲汁,唔错
炖螺头汤,讲真几好味,饮唔出有味精,几有鲜味同几多汤搾,如果可以再浓啲就仲VERY GOOD
汕头肉藻饭,同上海面一样比较普通
总括黎讲要多啲人黎食先得,因为可以试多啲嘢,MENU上注明定期会转换菜式,虽然佢每样嘢都唔系好大,但系胜在款式多,密密食都饱(如果唔系真系特别大食架话).