2019-07-09
识我人都知道我,食饭都唔睇钱㗎。但心里面有个底啦,一般中午几十一百。晚饭100至300,出嚟沟女有型,就500至3000我都得。我呢个应该大概涵盖到全香港最低级至最高级食肆,讲真地痞茶几我又冇问题,去到半岛「吉地四」,3-$4000一个中午,我都系咁食。因其实睇价值,要睇埋环境食品手工所有嘢。今日去板长,其实佢又唔系话好贵,但系比同级同样等值比多左少少钱,就唔系好顺气。个刺身拼盘收二百几蚊,我唔紧要,我照叫,大家睇睇图片,抵唔抵食大家评论下,肉质真系新鲜,师傅卫生水平合格,虽然未去到最高级日本料理每一个动作都抹刀,但每一个程序后佢都一定清洁,咁繁忙抵赞!但份量真系争小小,就系𠮶少少。Order嘢食全程用Apps,好似好先进。但动作多咗叫做「烦」!员工都算亲切有礼。我仲叫咗青瓜卷、炸薯饼。后尾一个都唔够食,再补叫咗个寿司。我谂到我想讲,青瓜卷很用心,因为佢买到枱时,紫菜仍然是香脆可口的!值得赞!寿司拼盘加多dd合乎返市场,咁就very good!小插曲我临走留咗个纸袋,后来返去取。他们都很殷勤,如果加上失物待领指引,他们更加做得好!
但心里面有个底啦,一般中午几十一百。