2023-03-27
今日朋友带左我去位于太子既金凤大餐厅,餐厅环境好似旧式经典扒房咁,有种怀旧嘅感觉,好有味道。服务员都好友善,态度好好,令人感到好舒服。其实之前都有听闻过太子嘅金凤大餐厅啲扒好好食,今日终于有机会试😍墙上挂上左唔少嘅报导扒既种类好多选择,好多款都想试🥰店员有细心推介不同扒类既最佳熟成程度👍🏻📍西冷牛扒餐(五成熟)$128西冷牛扒肉质松软,每一口都好有口感,牛肉带嚼劲,好吃!五成熟嘅熟度保留住啲肉汁,令人嘴齿留香,每一口肉都食得好满足!📍美国安格斯肉眼扒餐(三成熟)$193店员推介三成熟(朋友都极爱三成熟既扒🥰)极嫩口嘅肉质加上肥美程度令肉眼扒更㗎出色,每一口都好滑嫩,肉汁丰富,三成熟嘅熟度,保留住啲油花,令牛肉更加滑嫩。两款扒都用经典既铁板上,令佢哋嘅味道更加浓郁。食落更有回忆💁🏻♀️铁板扒系上咗枱之后先会再淋上酱汁,酱汁有蒜蓉汁同黑椒汁可供选择,我同朋友都拣咗蒜蓉汁,另外一提,如果系生蒜爱好者的话,可以另外加两蚊加配生蒜,味道会更提升👍🏻配合住啲啱啱出炉嘅餐包同忌廉汤,味道更加突出。饮嘅冻柠茶都好解渴,清新怡人。餐厅嘅氛围好舒适,令人感到好放松👍🏻整体嚟讲,系而家难得有嘅旧式扒房,食物
墙上挂上左唔少嘅报导
📍西冷牛扒餐(五成熟)$128
📍美国安格斯肉眼扒餐(三成熟)$193
整体嚟讲,系而家难得有嘅旧式扒房,食物嘅细节餐厅都兼顾得好好👍🏻
顺带一提,仲有好经典嘅黑牛👍🏻👍🏻而家已经好少餐厅会有👍🏻