朋友系附近住,极力推介呢间「风味馆海鲜私房菜」,自己望下餐牌,觉得真系好多选择同菜式有特式,所以就同佢一齐来试下。我地七点半就到左,好彩朋友有订位,周末关系,因为坐多半个几钟已经FULL哂,出面有人系度等紧位。鸡未黎之前我地叫咗个老火靓汤,花生鸡脚汤,好大煲,好多料,汤好甜,我地连汤料鸡脚都食哂,补充骨胶原。我地点咗鸡煲,果然有图有真相,无谂过个$38嘅鸡煲会咁大煲,非常难以至信$38咁真材实料,绝不欺场,真系无额外收费!!个煲好深同好足料,里面有好多鸡,系一只鸡。四个人食一只鸡,食到好饱,个煲都几多香料,闻落好香,食落好入味,正!!最后叫咗个菜,好爽口新鲜。非常满意嘅一餐,朋友果然无介绍错,会encore下次同屋企人黎!!

最后叫咗个菜,好爽口新鲜。

鸡煲
花生鸡脚汤