2022-01-03
生日饭☺️周三晚但餐厅都好热闹本身安排的梳发位拍照好像不太美 最后换了角落枱虽然位置都系比较挤迫同无咁多位放随身物品 不过餐厅可提供置物篮喔🧺 圣诞期间正在ᴘʀᴏᴍᴏᴛᴇ 2人套餐 ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ都是人气食物 4个女生点了1个sᴇᴛ ғᴏʀ ᴛᴡᴏ & 1个烤鸡🐔⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨南瓜🎃汤:2人餐只包2个汤 加钱叫多2份☺️有周打蚬汤的味道 配了半片酸种面包 沾著吃正🈵✨特色主厨拼盘:芝士同𝓅𝒶𝓇𝓂𝒶 𝒽𝒶𝓂的配搭 喜欢酸种面包跟牛油果🥑蓉夹著吃✨蕃红花海鲜烩饭:好湿润 唔会好溜 每一啖都食到鱿鱼 仲有2只开边🦐味微酸 虽然分量唔少但都好快清晒😆 ✨低温慢煮伊利比亚黑毛猪柳:攞盘好精致 佢底层系薯蓉 配上炒菇 周遭有粒粒红石榴 开胃得来又不违和 食落的口感+有少少血水 以为自己食紧牛😳原来系猪的里脊位🐷 ✨烤鸡:佢嘅卖相好唔吸引😗个碟太大显得半只鸡好细 换过细啲嘅碟+放返啲沙律菜🥗做伴碟 成个感觉应该会丰富好多🍽不过味道有惊喜 又腌得几好食㖞!✨火焰橙酒可丽饼🔥:会著火的𝒸𝓇𝑒𝓅𝑒🤩打卡一流💯略嫌橙酒味过浓 浓到苦 啲橙同𝒸𝓇𝑒𝓅𝑒食落都有苦味😅唯有用云呢拿味雪糕中和一下
周三晚但餐厅都好热闹
✨低温慢煮伊利比亚黑毛猪柳
✨烤鸡
✨火焰橙酒可丽饼🔥
✨饮品
:名字已经抛诸脑后 好友点的𝓅𝒶𝓈𝓈𝒾𝑜𝓃 𝒻𝓇𝓊𝒾𝓉味 & 我点的姜汁可乐味 ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 🍸都好饮 后者酒味较浓👍🏻
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
除咗位置较狭窄之外