2022-10-14
ChaTraMue (尖沙咀)📍尖沙咀加拿芬道35A(S)号发利大厦地舖ChaTraMue 可以话系泰式奶茶之中,最能够保持到传统味道嘅一间!之所以泰式奶茶点解冰嘅比例会占左咁重原来系有原因!泰国天气一年四季都系炎热,所以泰国人对冻饮嘅需求同要求都比较高!ChaTraMue坚守住要保留泰茶传统文化,就算喺香港都沿用泰国配方,唔会随便更改冰嘅份量,尽量确保每一啖都有冰冻感觉!饮完奶茶之后仲会剩返三份二杯冰,泰国人会继续饮用剩余嘅冰水消暑。而喺香港夏天咁热其实我哋都可以效法一下 👍🏻👍🏻-过往我都系order红茶底嘅正宗泰式奶茶,今次试吓绿茶底!🥤正宗泰式绿奶茶 $30其实泰式奶茶一般嚟讲都比较甜,但佢𠮶种唔会似一般珍珠奶茶嘅死甜。绿茶底比较清淡,冇红茶底重茶味嘅感觉。食完重口味嘅拉面之后佢绝对系一个解渴之选!-🍴食物🍴:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌆环境🌃:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👨🍳服务👩🍳:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💰价钱🫰:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️↪️CP值↩️:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📍尖沙咀加拿芬道35A(S)号发利大厦地舖
过往我都系order红茶底嘅正宗泰式奶茶,今次试吓绿茶底!
正宗泰式绿奶茶
🥤正宗泰式绿奶茶 $30