2023-06-07 812 浏览
记得以前经过大角咀时见过喱到有好多几靓既西餐厅,今日就黎返喱一边揾食~见到一间好似外国小店既西餐厅叫做COBALT~一入去地方唔算好大,但系昏暗既环境加上好似酒吧格局既餐台令人有一种置身外国小镇既感觉~门口位置放置左唔少酒品,有几台客人开左酒系到倾下计,环境比酒店宁静得多~好岩三五知己过黎CHILL下~~野食方面,COBALT既选择都唔少,主食同小食都有~我同朋友两人就叫左避风塘鸡软骨﹑黑毛猪胺同埋一个海胆忌廉汁蟹肉意大利饭。避风塘炸鸡软骨 HKD 88作为一个开胃小食,避风塘炸鸡软骨既味道都几有惊喜! 上菜时见到满满既蒜粒同辣椒,配料比想象中足好多,味道亦都够惹味,超适合叫黎佐酒。价钱比起酒吧亦都非常相宜,份量好够!西班牙黑毛猪胺 HKD 298平日去西餐厅都系食牛排多,今日黎到喱到见到有黑毛猪胺就一于试下~西班牙伊比利亚黑毛猪多吃橡果,而橡果中含有非常丰富蛋白质,所以喱份黑毛猪胺调味虽然唔浓,但系肉味劲浓郁,肉质唔鞋好食~伴碟既杂菜摆放亦有花心思,值得一赞!海胆忌廉汁蟹肉意大利饭 HKD 138主食蟹肉意大利饭既味道亦偏浓,啖啖都有海鲜味,个人非常喜欢忌廉汁配意大利饭既口感。意大利

避风塘炸鸡软骨 HKD 88

作为一个开胃小食,避风塘炸鸡软骨既味道都几有惊喜!

西班牙黑毛猪胺 HKD 298
,肉质唔鞋好食~伴碟既杂菜摆放亦有花心思,值得一赞!

海胆忌廉汁蟹肉意大利饭 HKD 138
主食蟹肉意大利饭既味道亦偏浓,啖啖都有海鲜味,个人非常喜欢忌廉汁配意大利饭既口感。意大利饭粒粒分明,忌廉汁可以包住D饭,加上蟹味超正!

埋单$576,有肉﹑前菜同主食~都系合理价钱。下次有机会会试下同朋友黎饮酒倾计,应该都会唔错
2023-05-28