2018-10-15 323 浏览
朋友心情唔好,约我倾心事,唔想去人多挤的地方,所以来了铜锣湾Tower 535里面的一间Bar。这里环境优美又舒适,坐几耐都无人赶。侍应哥好好笑容,好nice。睇唔明啲西班文餐牌,佢都会慢慢讲解,仲讲解埋个菜式、饮品是如何做,好专业。【Cocktail $98】呢杯系以Gin酒做base,加啲薄荷汁、加啲青瓜汁,混为一体。饮落好清新,好fresh。一黄、一绿的西班牙小食上到来,好养眼。【Pardon Pepper $64】绿色的是Pardon Pepper。碟子小小,但都载有廿几颗小青椒。小青椒是炸过的,去除咗青草腥 (鼎爷教煮𩠌时都有提过呢种处理方法),然后就加咗蜜糖。食落一点都唔辣,有爽脆感,甜甜地,细细粒,送酒唔错。【Seafood Paella $128】黄色的是Seafood Paella。虽然系细细份,但用料都讲究。有西班牙火腿和海鲜。好多汁,食落一啲都唔干,味道又够惹味。【Beef Tenderloin $188】这份牛柳牛味浓郁,口感富丰。上面加了特制辣椒酱,味道好有层次感。不得不提的是薯蓉,好幼滑,可以比美食雪糕一样。【Sake Poached Pear $68】这个

【Cocktail $98】

一黄、一绿的西班牙小食上到来,好养眼。

【Pardon Pepper $64】

食落一点都唔辣,有爽脆感,甜甜地,细细粒,送酒唔错。

【Seafood Paella $128】

好多汁,食落一啲都唔干,味道又够惹味。

【Beef Tenderloin $188】
这份牛柳牛味浓郁,口感富丰。

上面加了特制辣椒酱,味道好有层次感。

不得不提的是薯蓉,好幼滑,可以比美食雪糕一样。

【Sake Poached Pear $68】
这个甜品好特别,透明啫喱是特制的,而雪梨是用了日本清酒浸过,所以充满 Sake酒香。

一小条白色的东西亦都好特别,似食到汽水饼的感觉。

雪糕是提子雪糕,都好滑,好味!

其实,又好嘢食,朋友就会心情好,下次佢想再吐露心事,都可以再来这里。