2024-11-06
难得有朋友过嚟我附近揾我食饭🥹 谂咗好耐食咩,最后拣咗入一间西餐食饭,呢间应该系第二次食啦。我哋每人拣咗一个lunch set,都值得推介食1️⃣$158 吞拿鱼酱小牛肉+经典千层面⭐️⭐️⭐️⭐️我自己不嬲都系钟意食千层面,呢个千层面整体味道都不错,有好浓嘅蕃茄味,千层面里面都几多肉酱,而且份量唔细,性价比都高👍🏻另外佢嘅吞拿鱼酱小牛肉个外表真系睇唔出系咩嚟,但系结果系超好食!佢嘅牛肉切到好薄,夹埋吞拿鱼酱个味道系好配合😋😋2️⃣$173 熟火腿拼香草瑞可塔芝士+慢煮小牛肉牛肝菌宽带面⭐️⭐️⭐️佢嘅熟火腿食落去都几香,配埋芝士个味道都几浓郁👍🏻 至于佢嘅牛肉宽带面,佢嘅面条系几弹牙,食得出应该系佢自己整嘅面,可惜个味道唔算好浓味,觉得调味可以再重手啲🥹呢两个餐我哋都拣咗提拉米苏做甜品,反而佢嘅甜品比起主菜更加好食😂 食落去又好香嘅咖啡粉味,而且佢嘅cream整到好顺滑,食落去系一个享受🫶🏻📍Pici (湾仔)#香港 #湾仔 #湾仔美食 #香港美食 #西餐 #湾仔西餐 #Lasagna #Pici #drink #drinks #foodie #foodblogger #meat #food #hk #
我哋每人拣咗一个lunch set,都值得推介食
1️⃣$158 吞拿鱼酱小牛肉+经典千层面⭐️⭐️⭐️⭐️
📍Pici (湾仔)
#香港 #湾仔 #湾仔美食 #香港美食 #西餐 #湾仔西餐 #Lasagna #Pici #drink #drinks #foodie #foodblogger #meat #food #hk #hkig #hkfood #meat #Wanchai