2022-08-21
肥妹仔少去港岛蒲就系人都知,不过如果有一间好食嘅餐厅,就算去到北极咁远肥妹仔都会狗冲!今晚肥妹仔约咗朋友响跑马地食饭,呢一间coffee shop嘅位置真系有点隐世,好容易睇漏眼,但系一望入去系非常之有气氛,好适合摸杯底。呢一间cafe过咗6:00pm系冇咖啡供应,不过就会有Cocktail酒精类嘅饮品供应,而且咁啱肥妹仔见到happy hour买一送一嘅优惠,钟意饮Cocktail嘅朋友一定要来试吓啦!Americano cocktail $88Single Mix House Pouring Spirits $78呢两款cocktail好揾,americano cocktail饮落去又少少甜同时都有少少苦,好complex同好有深度。single Mix House Pouring Spirits饮落去真系好似Lemonade,但同时gin嘅味道慢慢渗岀黎,一杯接一杯真系冇难度。Avocado egg crostini $78超癫!佢个sourdough好好食好香,麦味好香,texture烟烟韧韧,而且佢系用咗牛油煎香,咬落去脆卜卜,外脆内软熟,avocado 俾得一啲都唔手软,炒
Americano cocktail $88
Avocado egg crostini $78
超癫!佢个sourdough好好食好香,麦味好香,texture烟烟韧韧,而且佢系用咗牛油煎香,咬落去脆卜卜,外脆内软熟,avocado 俾得一啲都唔手软,炒蛋非常之creamy ,成个Combinatikn简直就Perfect!
HV meatballs $88
呢度嘅肉丸同另一间专食意大利意粉好出名嘅肉丸不相伯仲!用猪肉同牛肉制成,有猪肉嘅香味,都有牛肉嘅骚味,掂!再加上新鲜制造嘅Tomato Sauce,洒上少少Parmesan cheese,真系好食到令人哋打冷震!
Parmesan truffle fries $63
唔系讲笑!呢一个fried系我食过咁多间coffee shop入边我觉得最好食嘅!佢嘅黑松露其实系黑松露酱另上,薯条炸到超香脆,放几耐食落都系脆卜卜,劲香牛油味,大颠!
Truffle mushroom $128
肥妹仔其实系慕名而来食呢一个马铃薯小丸子,食落去超级得意!个texture系外皮煎食到非常香脆,但系个心就非常之烟靭,挂上一屎淡淡的蘑菇source,食落去一啲都唔油腻,有少少似咬紧麻薯嘅感觉,interesting!!