行完街,约左阿妹一家去庆祝圣诞节,阿妹拣左食泰国菜。入到餐厅真系以为自己用左多拉A梦既随意门去左泰国,一入到去就见到一架Tuk Tuk 车,阿女同姨甥女立即跳上车玩,玩到食物到先舍得离开架车。店内既布置,每一个角落都好有泰国风味,全部服务员都系泰国人,但个个都识广东话,而服务员亦都好有泰国特色就系非常有礼貌仲好热情,服务态度真系比足101分!五个人叫左两set 唔同既餐,份量都好足。冬阴公汤,唔太辣偏酸,我觉得一般;无骨凤爪,好味但可以再辣多少少;海南鸡够滑,唔点辣汁,小朋友都食得津津有味,美中不足就系鸡件没有去骨;炒杂菜唔会太油但味道偏淡;泰式并盘有春卷、墨鱼饼同鱼饼,每款都又脆又香,小朋友最喜欢;明炉乌头就比较辣,啱我口味;至于青咖哩鸡,好味!都辣辣地但好重椰汁味,好香!最后,有小甜品,系好清甜既椰青糕(似蛋菜糕)!一家人食左个好愉快既圣诞晚餐,小朋友有小朋友玩,大人有大人倾计,坐左大约两小时有多,又没有限时!
行完街,约左阿妹一家去庆祝圣诞节,阿妹拣左食泰国菜。

五个人叫左两set 唔同既餐,份量都好足。
2018-12-25