几年冇去台湾了,特别挂住台湾美食。朋友介绍我去古早牛肉面,一见到门面,就充满了台湾情怀,有些店员还会讲国语,真系好似去咗台湾一样。店内环境好宽敞,仲有很多懐旧的poster,非常特别,令人印象深刻。食物种类非常多,因为我想试多啲野,就叫左特盛台湾牛肉配麻辣酱干拌面加黑糖珍珠奶茶。顾名思义特盛即系大大碗,多种食材,有花枝丸、贡丸、牛腱、猪软骨,再加上麻香较重的麻辣酱干拌面,适合食辣的初哥,枱上仲有辣菜脯,加少少同面一齐食仲滋味。花枝丸、贡丸爽口弹牙、牛腱松软入味、猪软骨软绵容易入口,咀嚼一点也不费力👍🏻,面面的青瓜丝令油腻的感觉一扫而空,黑糖珍珠奶茶的珍珠烟靭有咬口,甜度适中。而店员服务态度很好,细心留意客人的需要。所以会极力推荐这间店俾朋友。

辣菜脯

特盛综合配麻辣酱干拌面