2021-03-19 174 浏览
女朋友记错左地方系附近做facial,我就book左呢间野俾佢chill下。餐厅地方阔落,又多卡位,坐起上黎唔会逼。我地晚上8点几入坐,餐厅车水马龙。伙记非常有礼貌,反应快,无记错,要热水有热水。事不宜迟,讲下我地叫左咩野食先。威灵顿牛肉 威灵顿牛肉上面块酥皮非常松脆,牛油味浓郁,牛味亦都好足够, 中间有磨菇酱汁焗埋一齐,食到我呢,真系停唔到口。side dishes 有薯蓉波,相当足料结实。黄到金鸡翼 讲到明黄到金,紧系出哂名既咸蛋黄啦。炸鸡翼外脆内软,肉质有弹性又唔太油腻,再加上调配好唔会太浓又暖暖地既咸蛋酱。配菜有沙律菜加活性乳酸爆珠,带俾你清新减腻既平衡感。炸薯条配黑松露酱份量十足,薯条炸得唔会油,跟碟已经有茄汁同埋黑松露酱各一。枱面有黑椒俾大家调味,我地仲问左waitress俾左啲芥末酱我地。一路食一路饮酒倾计真系一绝。1664正所谓,系男人紧系饮黑啤。但系由于餐厅好似无黑啤既关系,于是就叫左一杯1664呀。第一啖系绵密既酒泡,就系tap beer重要既部份。我都唔记得最后系几多钱,因为我帮左个人系市场获利,分番啲俾小弟,佢请左我食呢餐。但系依稀记得计埋discount系 A

黄到金鸡翼
配菜有沙律菜加活性乳酸爆珠,带俾你清新减腻既平衡感。

炸薯条配黑松露酱

我都唔记得最后系几多钱,因为我帮左个人系市场获利,分番啲俾小弟,佢请左我食呢餐。但系依稀记得计埋discount系 Around $500。
2021-03-17